9. Irinan kirje kotiin

Lue ensin teksti kokonaan. Tutustu myös tekstin sanastoon ja perfektin muodostukseen ja käyttöön. Tämän jälkeen voit käydä tekstin läpi lyhyissä jaksoissa ja vastata monivalintatehtäviin.

Lukutekstin

IRINAN KIRJE KOTIIN

Rakas isä ja äiti!
Kiitos kirjeestä, jonka sain viime viikolla. Oli hauska kuulla uutisia kotoa. Olin iloinen, kun kuulin, että äitikin oli parantunut.

Täällä on kaikki hyvin. Pikku Aleksei on kasvanut kovasti. Huomenna hän täyttää jo 4 kuukautta. Hän on vienyt kaiken aikani. En ole ehtinyt opiskelemaan kovin paljon. Aleksei on ihan sinun näköisesi, isä.

Olemme suunnitelleet, että tulemme käymään siellä pääsiäisenä, että tekin saatte tavata Aleksein.

Olen viihtynyt oikein hyvin täällä Suomessa, vaikka suomen kieli on vielä minulle vaikeaa. Puhun kuitenkin Viljon kanssa suomea joka päivä, koska hän ei ole vieläkään oppinut yhtään venäjää. Muuten elämä Viljon kanssa on sujunut oikein hyvin. Kävimme kuukausi sitten Helsingissä. Kävimme teatterissa ja olimme myös oopperassa. En olekaan käynyt oopperassa pitkään aikaan.

Olemme ostaneet uuden sohvakaluston. Se on valkoista nahkaa. Tosi tyylikäs. Kaksivuotishääpäivänämme Viljo osti minulle hienon turkin. Näette sitten pääsiäisenä.

Viljo on ollut pari viikkoa työmatkalle Keski-Suomessa. Hän tulee huomenna takaisin. Minulla on ollut oikein ikävä häntä, vaikka hän on soittanut joka päivä.

Muuten, onko Eugenia saanut jo viisumin Suomeen? Entä mitä Sergeille ja Antoninalle kuuluu? Joko he ovat menneet naimisiin? Onko elämä muuttunut paljon siellä Pietarissa? Pietariin verrattuna Imatra on todella rauhallinen paikka. Minusta on mukavaa, että täällä on nykyään myös aika paljon venäläisiä. En ole kuitenkaan tutustunut heihin paremmin.
Nyt Aleksei heräsi. On ruoka-aika.
Voikaa hyvin! Tapaamme pian!
Terveisiä kaikille!

Rakkaudella tyttärenne Irina